Даниел Верстапен пристига в Габрово на 20 юни

Водеща! -B-lgariya-e-chast-ot-svetovnoto-turne-na-Daniel-Verstapen,-v-koeto-sa-vklyucheni-SaSCH,-avstraliya,-Nova-Zelandiya,-Islandiya
България е част от световното турне на Даниел Верстапен, в което са включени САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Исландия
ВИРТУОЗЪТ е братовчед на Макс Верстапен – трикратен световен шампион във Формула 1

На 20 юни в Дома на културата „Емануил Манолов“ в Габрово ще свири Даниел Верстапен – една от най-нестандартните фигури на европейската музикална сцена.
Фамилията явно е обречена на успех, тъй като наред с бързите пръсти по клавишите семейство Верстапен се гордее и с високите скорости. Даниел е братовчед на трикратния световен шампион във Формула 1 – Макс Верстапен. 
България е част от световното турне на Даниел Верстапен, в което са включени САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Исландия. У нас виртуозът ще пристигне веднага след „Карнеги Хол“ в Ню Йорк. 
В България ще направи само два концерта – в Пловдив на 18 юни и в Габрово на 20-ти.

Всеки от концертите на Даниел Верстапен е неповторим, тъй като във всеки един той оригинално пресъздава част от националната музика на съответната страна. Тази своя концепция белгийският пианист обединява в проекта „Мост между култури“, като в България покана за участие в него имат Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов, кавалджията Дамян Йорданов и хор „Магическите гласове на България“.
Концертите на Даниел Верстапен в България са под патронажа на посланика на Кралство Белгия в България по случай Белгийското председателство на Европейската комисия.  
Билетите са в продажба в цялата мрежа на Ивентим. Част от приходите Даниел Верстапен ще дари на екоорганизации.

Припомняме, че в чест на националния празник на България Даниел Верстапен и българският хор „Булгапея“ изнесоха концерт в готическата зала на кметството в Брюксел. 33-годишният Даниел Верстапен направи фурор  в европейските медии с така нареченото ледено видео с огнено пиано. Верстапен пали своето пиано насред леден пейзаж в Швеция, огряван от северното сияние. Клипът насочва вниманието към една от каузите на Верстапен – борбата с глобалното затопляне, като пианото е олицетворение на планетата Земя.

Макс Верстапен

Трикратният световен шампион във "Формула 1" Макс Верстапен конкурира по слава братовчед си


 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни